today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η Νοτοπούλου και το brain drain

Από το βιογραφικό της φαίνεται ότι δεν εργάστηκε ούτε μια μέρα στη ζωή της. Μόνον κάτι δίμηνες – τυπικού χαρακτήρα- συμβάσεις στην καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης (επειδή ο Μπουτάρης θέλησε να κάνει μια εξυπηρετησούλα στον Τσίπρα, ο οποίος, όπως ο αμφίθυμος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δηλώσει, “τον εκμεταλλεύτηκε” ), οι οποίες ανανεώνονταν συνεχώς.

του Γιάννη Τριανταφύλλου
Στον αντίποδα, η εξέλιξή της υπήρξε αλματώδης. Υπουργός, μόλις στα 30της χρόνια…
Περί Κατερίνας Νοτοπούλου ο λόγος. Της φρέσκιας Υπουργού Μακεδονίας Θράκης. Αναμφίβολα, ενός -με απολύτως ελληνικής πραγματικότητας όρους- success story. Ενός greek dream. Μιας ιστορίας επιτυχίας άνευ προηγουμένου. Μιας “Καρανίκειας” προσέγγισης της ζωής, με άρωμα γυναίκας.
Ποιό είναι το πρότυπο που μια τέτοια επιλογή περνά; Να είσαι πάντοτε μετρίως μέτριος και μετρημένος. Να είσαι τεμπέλης και να λειτουργείς στη ζωή σου παρακάμπτοντας τα δύσκολα.
Αλλά η ψυχολογία -μαζί με την κοινή λογική- λέει ότι οι πρωταθλητές είναι εκείνοι οι άνθρωποι που βάζουν- από μόνοι τους- τον εαυτό τους σε δύσκολες καταστάσεις. Το να κατορθώσουν να τις αντιμετωπίσουν και να τις υπερβούν είναι αυτό που τους κάνει καλύτερους.
Και, όπως όλοι επαναλαμβάνουμε, η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη από πρωταθλητές. Από άριστους που θα τραβήξουν το κάρο έξω από τη λάσπη τής οικονομικής -και κατ’επέκταση εθνικής- ανυποληψίας. Από δημιουργικά, ξεχωριστά μυαλά, τα οποία θα μείνουν εδώ, δεν θα φύγουν έξω, προκειμένου να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους και όλη τη δύναμη τους στην προσπάθεια παλινόρθωσης της χώρας.
Αλλά κάθε τιτάνια προσπάθεια χρειάζεται και κάποιους να ηγηθούν και να “τραβήξουν” τους υπόλοιπους, χρειάζεται σύμβολα. Τι συμβολίζει η Νοτοπούλου; Την επιτυχία δια της πλαγίας οδού και όχι δια της σκληρής εργασίας. Την αγάπη για την -για πάρτη μου- επιτυχία, χωρίς ταυτόχρονη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Την επιτυχία όχι με όρους “win-win” αλλά μοναχοφάη.
Συνεπώς, της Νοτοπούλου αποθεωσούσης, γιατί και ποιός νέος άνθρωπος να καθίσει και να αναζητήσει την τύχη του στην Ελλάδα; Για να βλέπει την κάθε Νοτοπούλου ( και τον κάθε Καρανίκα ) να κερδίζουν μια καλύτερη ζωή, με συντριπτικά λιγότερο κόπο, από εκείνους που έλιωσαν παντελόνια και φούστες στο διάβασμα, για την μάθηση, την επιστήμη;
Προφανές επιμύθιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ -συνεχίζει να- κάνει κακό στην υγεία ( τής χώρας )

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ