today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η Εθνική Νεανίδων 3η στον κόσμο!

Η τρίτη δύναμη στον κόσμο για το 2018 είναι από το βράδυ της Κυριακής (2/9) η Εθνική Νεανίδων. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επικράτησαν με 7-3 της Αυστραλίας στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι, και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, μόνο λίγες ώρες αφού οι Νέοι Άνδρες είχαν στεφθεί Πρωταθλητές Ευρώπης στο Μινσκ. Αυτό είναι το 7ο μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση σε μεγάλες διοργανώσεις μέσα στο 2018. Ισπανία και Ιταλία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό (ώρα έναρξης 21:40).

Παρά την απογοήτευση που ένιωθαν για τον αποκλεισμό τους, στον ημιτελικό, από την Ισπανία το Σάββατο (1/9) με 13-9, οι Ελληνίδες αθλήτριες μπήκαν στην πισίνα αποφασισμένες να αναδειχτούν νικήτριες στην καταληκτική αναμέτρησή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πήραν από την αρχή τον αέρα των «καγκουρό» και ξέφυγαν με 7-2 στις αρχές της 4ης περιόδου, με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να έχει πετύχει τα 5 γκολ για τη «γαλανόλευκη» (από 1 η Αναστασία Λούδη και η Βασιλική Δούλη). Η Τζέιμι Όμπερμαν μείωσε σε 7-3 για την Αυστραλία που δεν είχε απαντήσεις απέναντι στις εξαιρετικές Ελληνίδες.

«ΜΙΚΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  7-3
=====================

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 1-1

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π., Λούδη 1, Κανετίδου , Γιαννοπούλου, Νίνου Ε., Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κατσιμπρή, Δούλη Β. 1, Κοντονή , Μπιτσάκου, Γιαννακέα

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Ντούσαν Νταμιάνοβιτς): Χόθον, Όμπερμαν 1, Τόμας, Σουόντλινγκ, Μίλικεν, Άντριουζ Α. 1, Τράπλιν, Μπάλεστι, Ντέιλζιελ, Νιούελ, Κίαρνς, Άντριουζ Τσ. 1, Ουέστ

Αλ. Τσίπρας προς τις εθνικές ομάδες νέων-νεανίδων: «Οι επιτυχίες σας δίνουν χαρά και συγκίνηση σε όλους μας»

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα Νέων και στην Εθνική ομάδα Νεανίδων στο πόλο για τις σημαντικές διακρίσεις τους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και προσθέτει: «Οι επιτυχίες σας δίνουν χαρά και συγκίνηση σε όλους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ