today-is-a-good-day
19 C
Athens

Παπαδημούλης: Δεν θα μοιράσουμε λεφτά που δεν υπάρχουν

«Έχει κλείσει ο κύκλος των περικοπών και των μειώσεων και ανοίγει ένας κύκλος σταδιακής ανάκτησης, βελτίωσης και επούλωσης πληγών για πολλά εκατομμύρια Έλληνες, που “πλήρωσαν το μάρμαρο” της χρεοκοπίας και των μνημονίων, που προκάλεσε η κακή διακυβέρνηση της χώρας για χρόνια»: αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real FΜ.

 

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη συνταγή που εφάρμοσαν για χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας λεφτά που δεν υπάρχουν, δημιουργώντας ελλείμματα και χρέη και οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία» και πρόσθεσε ότι «τα βήματα θα γίνουν πάνω σε στέρεο έδαφος, με υγιή δημόσια οικονομικά, γιατί ο πρώτος στόχος είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης και της μείωσης της ανεργίας».

 

«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε, με βάση τα νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά μας και την ανάγκη να επιταχυνθεί η ανάπτυξη, να αποφύγουμε την περικοπή των συντάξεων, που σήμερα είναι δρομολογημένη» είπε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος του πλεονάσματος 3,5% για τον προϋπολογισμό του 2019. «Γι’ αυτό συνιστώ σε όσους εύχονται να μην τα καταφέρουμε, για λόγους αντιπολιτευτικούς απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, να μην βάζουν τα αυγά τους σε αυτό το καλάθι, γιατί θα σπάσουν» είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είπε, «όσα περισσότερα χρήματα μαζεύουμε από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και τη βελτίωση της διοίκησης, τόσα περισσότερα θα μπορέσουν να γίνουν» και ανέφερε τον «τομέα των κοινωνικών παροχών, αλλά και των φοροελαφρύνσεων των μικρομεσαίων, που έναν κομμάτι τους έχει επιβαρυνθεί υπερβολικά στα χρόνια της κρίσης».

 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Φλώρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που επέστρεψε στην φυλακή, «γιατί ήταν προκλητικό το δίκαιο των ισχυρών να κουρελιάζει την ισχύ του δικαίου», «με νόμιμες και γρήγορες διαδικασίες, και των αστυνομικών αρχών και της δικαιοσύνης».

 

«Περιμένω από τη λαλίστατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που δικαιολόγησε τους δικαστές που αποφάσισαν την αποφυλάκιση, τώρα που αποδεικνύεται ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις ήταν “μαϊμού” και που ένα ανώτερο δικαστικό όργανο αποφάσισε την ακύρωση του βουλεύματος, να βγει να πει και πάλι τη γνώμη της» κατέληξε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ