today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μητσοτάκης: Τι μου ζήτησαν οι βοσκοί στα Γρεβενά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μία απροσδόκητη συνάντηση εχθές κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο της επιστροφής του συνάντηση δύο βοσκούς, πατέρα και γιό, με τους οποίους συζήτησε για μερικά λεπτά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κτηνοτροφία.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει:

Τα Γρεβενά που επισκέφθηκα χθες είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η Πίνδος και τα χωριά της είναι μέρη μαγικά που τα θυμάται για πάντα όποιος τα επισκεφθεί.

Κατεβαίνοντας από τη Σαμαρίνα, το ορεινότερο χωριό των Βαλκανίων, όπως μου είπαν με υπερηφάνεια οι κάτοικοί του, συνάντησα στο δρόμο τον Μιλτιάδη. 45 χρόνια βοσκός. Στο τέλος κάθε καλοκαιριού κάνει, όπως πάντα, με τα πόδια τη διαδρομή από τη Σαμαρίνα στο θεσσαλικό κάμπο. 22 μέρες στο δρόμο με το γιό του, τον Κώστα, και 10 τσοπανόσκυλα που φυλάνε περισσότερα από 600 πρόβατα. Ο Κώστας έχει σπουδάσει, αλλά μου είπε ότι αυτή τη δουλειά αγαπάει και αυτή θέλει να συνεχίσει να κάνει. Να μείνει στον τόπο του και στον κλάδο της ορεινής μετακινούμενης κτηνοτροφίας.

Ο Μιλτιάδης, ο Κώστας και χιλιάδες άλλοι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πολλά στη χώρα μας. Τα ορεινά χωριά ζουν από την κτηνοτροφία. Ζουν από τους βοσκούς μας. Δεν μου ζήτησαν ούτε διορισμούς, ούτε επιδοτήσεις, ούτε φορολογικές απαλλαγές. Μου ζήτησαν το αυτονόητο. Να ελέγξουμε τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος για να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής. Φέτος το ελληνικό γάλα είχε τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας.

Το θέμα αυτό θα το λύσω. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας απέναντι στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ελληνική ύπαιθρο.

«Είναι ακόμη καλός ο καιρός, γιατί κατεβαίνετε από τώρα;» τους ρώτησα λίγο πριν τους αποχαιρετίσω. «Έχουμε χαρές. Παντρεύω την κόρη μου» μού είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Μιλτιάδης. Του ευχήθηκα κάθε καλό και σύντομα και παππούς.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ