today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μ.Κεφαλογιάννης σε Δημητρόφ: Δεν νομιμοποιούμε “Μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα

Βαρύνουσας σημασίας παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. “ανακρίνοντας” τον Ν.Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε τεχνητό υο «Μακεδονικό Έθνος», τεχνητή τη «Μακεδονική Γλώσσα» (που ουσιαστικά είναι ένα ιδίωμα της βουλγαρικής) και τεχνητή τη «Μακεδονική Εκκλησία» διαβεβαιώνοντας ότι η Ν.Δ. δεν δέχεται μια τέτοια συμφωνία!

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Κεφαλογιάννη: 

«Ο ελληνικός Λαός δεν νομιμοποιεί τα αυθαίρετα δημιουργήματα του Τίτο για “Μακεδονική Εθνότητα” και “Μακεδονική Γλώσσα”».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη:

«Κύριε Ντιμιτρόφ, μιλήσατε με σύνεση και ωριμότητα.

Θέλω, όμως, να σας θέσω ένα ερώτημα.

Ρώτησα έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης και έναν κάτοικο της Νέας Ζηλανδίας πως ονομάζονται και πως αυτοπροσδιορίζονται;

Μου απάντησαν και οι δύο:

Νεουορκέζος (Newyorker) ο ένας, Νεοζηλανδός (Newzeelander) ο άλλος.

Με τη συμφωνία της 17ης Ιουνίου μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων στις Πρέσπες, το κράτος σας θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία».

Εσείς, πως θα ονομάζεστε;

«Βορειομακεδόνας» ή «Μακεδόνας»;

Εάν ονομάζεστε – αυτοαποκαλείστε ως «Μακεδόνας», τότε πρέπει να μας εξηγήσετε :

Γιατί η ιστορία έχει καταγράψει ότι η εθνότητα που κατοικεί σήμερα στην περιοχή των Σκοπίων, εγκαταστάθηκε εκεί τον 6ομ.Χ. αιώνα και όχι το 356 π.Χ. (την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Πως αλήθεια γίνεται να ονομάστε «Μακεδόνας»;

Η Ιστορία επίσης έχει καταγράψει ότι στο πλαίσιο της 3ης Κομμουνιστικής Διεθνούς ηγέρθη για πρώτη φορά το θέμα του «Μακεδονικού Έθνους». Κάτω από την πίεση του Στάλιν που είχε βλέψεις για έξοδο των κρατών επιρροής του στο Αιγαίο.

Η Ιστορία τέλος έχει καταγράψει ότι ο Τίτο στα τέλη της δεκαετίας του ’40, υλοποιώντας τις βλέψεις Στάλιν, δημιούργησε τεχνητό «Μακεδονικό Έθνος», τεχνητή «Μακεδονική Γλώσσα» (που ουσιαστικά είναι ένα ιδίωμα της βουλγαρικής) και τεχνητή «Μακεδονική Εκκλησία» (με στόχο να την αποκόψει από το Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης).

Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δεν μπορεί να δεχθεί μία τέτοια συμφωνία. Που νομιμοποιεί αυθαίρετα δύο έννοιες δημιουργήματα των αλυτρωτικών βλέψεων του Τίτο και του Στάλιν κατά της Ελλάδας. Που νομιμοποιεί, «Μακεδονική Ταυτότητα» και «Μακεδονική Γλώσσα».

Αυτές, οι αυθαίρετες και ανιστόρητες προσεγγίσεις δεν μπορεί να γίνουν δεκτές από τον Ελληνικό Λαό.

Η απάντηση Ντιμιτρόφ:


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ