today-is-a-good-day
20 C
Athens

Καταγγέλλουν για κομματική δίωξη τον Σ.Κοντονή

Για μετάθεση του λιμενάρχη Ζακύνθου στην Κω!

Η κομματική δίωξη του λιμενάρχη Ζακύνθου, κατηγορείται πως ήταν η… τελευταία “πράξη υπουργική επιρροής» του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες μεθόδευσε και πέτυχε την μετάθεση του στην Κω!

Αφορμή φαίνεται πως στάθηκε το γεγονός ότι ο λιμενάρχης Νίκος Κοκκάλας, δέχθηκε στο λιμεναρχείο Ζακύνθου, ως όφειλε αφού υπήρχε αίτημα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο νησί, ενώ φαίνεται πως η υπόθεση έχει παρελθόν.

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για ξεκάθαρη κομματική δίωξη, καθώς στον Σταύρο Κοντονή,  , δεν άρεσε το γεγονός ότι ο λιμενάρχης δεν ήταν “φιλοκυβερνητικός” και δεν είχε “αριστερές” πεποιθήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τον βουλευτή, στον οποίο πολλοί συντοπίτες του αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και αρκετοί ομοτράπεζοί του στο υπουργικό συμβούλιο, χρεώνουν αλαζονική συμπεριφορά, ενοχλούσε ιδιαίτερα το ότι ο Νίκος Κοκκάλας ήταν απλά τυπικός απέναντί του και μάλιστα κατάφερνε να ξεπερνά τις τρικλοποδιές που του έβαζε κατά καιρούς ο πρώην υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λιμεναρχείο της Ζακύνθου αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, όπως ελλείψεις στα καύσιμα, στα ανταλλακτικά για σκάφη και αυτοκίνητα, σε εξοπλισμό, για τα οποία βρίσκει λύσεις το προσωπικό με χορηγίες, χωρίς καμία βοήθεια από τον βουλευτή και φυσικά από την κυβέρνηση.

Την καταγγελία για την κομματική δίωξη έκανε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος, στην οποία κατηγορεί τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για καθεστωτικές πρακτικές και δικολαβίστικες απειλές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου:

«Μικρόψυχος, εκδικητικός και ολίγιστος ακόμα και τις τελευταίες του ώρες ως υπουργός, ο Σταύρος Κοντονής, απέδειξε για μια ακόμη φορά το ποιόν του, μεθοδεύοντας και εκτελώντας την κομματική δίωξη του λιμενάρχη Ζακύνθου Νίκου Κοκκάλα, τον οποίο μεταθέτει στην Κω, επειδή δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και επειδή «τόλμησε» να δεχθεί στο λιμεναρχείο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Να είναι βέβαιος ο πρώην υπουργός και οι συν αυτώ πως οι καθεστωτικές του συμπεριφορές, οι κομματικές διώξεις και οι δικολαβίστικες απειλές του, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.
Την απάντηση θα του την δώσει ο Ζακυνθινός λαός. Ο πρωθυπουργός τον άφησε εκτός κυβέρνησης, οι Ζακυνθινοί θα τον αφήσουν εκτός Βουλής.
Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ