17.7 C
Athens

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Τσίπρα

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

«Νομίζω θα τα καταφέρουμε με τον σωστό τρόπο», δήλωσε κατά την άφιξή της στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

 «Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας εγγυάται την ασφάλεια», τόνισε.

«Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η διαστημική βιομηχανία θα γίνει πράξη», δήλωσε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, κατά την άφιξή του μαζί με την σύζυγό του και την κόρη του.

«Στη μεταμνημονιακή η αγροτική ανάπτυξη να βρει την θέση που της αξίζει», δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Γεροβασίλη, Ζορμπά και Νοτοπούλου, και οι κύριοι Χαρίτσης, Καλογήρου, Κουβέλης, Σαντορινιός, Πιτσιόρλας, Ρήγας, Κρέτσος, Δημαράς και Γιαννακίδης.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Κλήμης και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί πιθανόν αύριο, Πέμπτη.

Από τις πρώτες που έφτασαν, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

H νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία -ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣΗ νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη στις πρώτες δηλώσεις της: «Μεγάλη πρόκληση το θέμα της ασφάλειας, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα. Η εμβάθυνση της Δημοκρατίας θα συμβάλει στην αύξηση της ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο νέος υπ. Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης αρκέστηκε να πει: «Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, Η πρόκληση είναι μεγάλη το γνωρίζουμε και θα ανταποκριθούμε».

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Θα παλέψουμε η αγροτική ανάπτυξη να βρει τη θέση που της αξίζει».

Ο νέος υφ. ΥΠΕΞ Μάρκος ΜπόλαρηςΟ νέος υφ. ΥΠΕΞ Μάρκος Μπόλαρης

Ο νέος υφ. Περιβάλλοντος Γ. ΔημαράςΟ νέος υφ. Περιβάλλοντος Γ. Δημαράς

Ο υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός Ο υφ. Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός

Ο υφ. Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ