today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Σήμερα τελικά η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Τελικά σήμερα το απόγευμα,  θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Σε μία ώρα από τώρα, στις 17:30, θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις εισαγωγής των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως ενημερώνουν από το υπουργείο Παιδείας, στις 17:30 θα ανοίξει το σύστημα, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, να δουν σε ποια σχολή ή τμήμα έχουν περάσει.

Νωρίτερα γράφαμε

Αύριο, Τρίτη 28/8, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάζοντας έτσι, τέλος στην αγωνία γονέων και μαθητών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ