today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Σπιναλόγκα: Έκλεψαν τις εισπράξεις από το ταμείο του μνημείου

Τις εισπράξεις της ημέρας -μάλιστα εκτιμάται ότι έφταναν στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000 ευρώ- άρπαξαν άγνωστοι δράστες από τη Σπιναλόγκα και, ανενόχλητοι, Κυριακάτικα, αποχώρησαν.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή μόλις τη Δευτέρα το πρωί, και έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η κλοπή έγινε το βράδυ της Κυριακής, και οι δράστες, προφανώς, ήξεραν πού χτυπούσαν, καθώς το χρηματοκιβώτιο -το οποίο και απέσπασαν- βρισκόταν σε χώρο δίπλα από το εκδοτήριο το οποίο “προστατεύεται” από μία παμπάλαια πόρτα κι ένα παραθυράκι με ένα συρμάτινο πλέγμα, ενώ έκοψαν το χρηματοκιβώτιο με τροχό! Άρα πήγαν οργανωμένοι εκεί, και μαλιστα, με γεννήτρια!

Η κατάσταση στο χώρο προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο φύλαξης του δημοσίου χρήματος. Αστυνομικές πηγές υπογράμμιζαν είναι ότι, παρά τα τεράστια έσοδα, δεν υπάρχουν στο νησί κάμερες ασφαλείας ούτε λειτουργεί σύστημα συναγερμού! Και αναρωτιούνται, εύλογα, πώς γίνεται σε ένα χώρο με τόσα έσοδα να μην υπάρχει η στοιχειώδης προστασία και τα χρήματα να είναι εκτεθειμένα!

Οι αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι δράστες “χτύπησαν” την πιο σωστή ημέρα, δηλαδή την Κυριακή, οπότε γίνεται ρεκόρ εισπράξεων…

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι οι δράστες, πιθανότατα, προσέγγισαν με φουσκωτό τη Σπιναλόγκα, οπότε δύσκολα θα πέρασαν απαρατήρητοι.

Οι αστυνομικοί “χτενίζουν” την περιοχή παίρνοντας καταθέσεις από εργαζόμενους αλλά και από καταστηματάρχες στην απέναντι πλευρά, μήπως είδαν κάποια περίεργη κίνηση. Να σημειωθεί ότι στο νησί δουλεύουν 20 με 30 άτομα.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ