today-is-a-good-day
19 C
Athens

Πληρωμένη απάντηση του Γ.Κουμουτσάκου στον Τούρκο Εκπρόσωπο

Με μια εξαιρετικά προσεκτική και εμπεριστατωμένη ανάρτηση στο twitter επέλεξε να απαντήσει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην επίθεση που δέχτηκε χθες από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

Ο κ. Κουμυτσάκος με αυστηρό ύφος, έθεσε στον κ. Τσελίκ ως προϋπόθεση των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών, τον σεβασμό της Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου, ενώ χαρακτήρισε εμμέσως τις χθεσινές αναφορές του τούρκου εκπροσώπου ως “εμπρηστική ρητορεία”.

Χθες ο εκρπόσωπος του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος, απεευθυνόμενος στον Γ.Κουμουτσάκο είχε επιτεθεί μέσω 9 αναρτήσεών του, στην Ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με την απόφασή της για την παροχή ασύλου σε έναν εκ των 8 τούρκων αξιωματικών.

Πάντως ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι οι τούρκοι δεν απευθύνθυκαν απευθείας στον κ. Κοτζιά ή στον κ. Τσίπρα προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους, αλλά στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Πολλοί ερμηνεύουν την κίνηση αυτή, ως “έναρξη διαλόγου” της τουρκικής κυβέρνησης με την επόμενη κυβέρνηση, αυτή της Ν.Δ., προεξοφλώντας έτσι τη νίκη της Ν.Δ. και το σχηματισμό κυβέρνησης από τον Κ.Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί επίσης, ότι θεωρείται πρωτόγνωρη και η σιωπή του ελληνικού ΥπΕξ στην επίθεση των τούρκων κατά της Ελληνικής δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως αν η επίθεση αυτή μεθοδεύτηκε μέσω διαλόγου με τη Ν.Δ.

Ευτυχώς όμως, ο κ. Κουμουτσάκος με τη διπλωματική του πείρα δεν άφησε την επίθεση αυτή αναπάντητη!

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Κουμουτσάκου (η οποία να σημειωθεί ότι έγινε σε Ελληνικά και Αγγλικά) στον τούρκο εκπρόσωπο :

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ