today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Από την Ζάκυνθο άρχισε το “ξεσκαρτάρισμα” ο Μητσοτάκης

Πολλαπλά πολιτικά και εσωκομματικά, αλλά κυρίως ξεκάθαρα, μηνύματα είχε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο, σχετικά με τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Επιδίωξη και στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενεργοποιήσει και να πείσει ανθρώπους της εργασίας, του επιχειρείν, της αγοράς, του τουρισμού, της παραγωγής, των επιστημών, γενικότερα ανθρώπων που έχουν επιτύχει στον τομέα τους, να μπουν στον πολιτικό στίβο και ουσιαστικά να τον αλλάξουν.

Παράλληλα καθιστά σαφές ότι στελέχη τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο που τους ανέθεσαν οι πολίτες, στελέχη τα οποία επέδειξαν ασυνέπεια λόγων και έργων, στελέχη τα οποία εξέθεσαν την παράταξη με πράξεις ή παραλείψεις τους, ή ακόμα και στελέχη τα οποία απλώς επαναπαύθηκαν, δεν έχουν καμία θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Από τους πρώτους αποδέκτες αυτού του μηνύματος, ο οποίος… πληροί αρκετές από τις παραπάνω προϋποθέσεις, είναι ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, στον οποίο η Πειραιώς έχει χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι. Και για την αναποτελεσματικότητά του και για τις πολιτικές του σχέσεις… Αυτή τη φορά όμως το μήνυμα ήταν απολύτως σαφές και σε υψηλότατο επίπεδο. Ο Παύλος Κολοκοτσάς δεν θα έχει την στήριξη, πόσω δε μάλλον το χρίσμα, της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Μαΐου.

Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Ζάκυνθο, δεν συναντήθηκε μαζί του στο Δημαρχείο, όπως κάνει σε όλες του τις επισκέψεις ανά την Ελλάδα, δεν επέτρεψε να τον συνοδεύσει στον περίπατο του στην πόλη, δεν εκκλήθη σε καμία από τις δραστηριότητες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, ούτε καν στην βραδινή συνάντησή του με φίλους και στελέχη του κόμματος, έστω και αν ο κ. Κολοκοτσάς, εκμεταλλεύτηκε την ανοιχτή πρόσκληση για να δηλώσει παρουσία, η οποία πέρασε μάλλον απαρατήρητη.

Η Πειραιώς, λοιπόν, είναι σε αναζήτηση νέου υποψηφίου για τον Δήμο Ζακύνθου, ενώ φαίνεται πως και στην Περιφέρεια δεν έχει καταλήξει σε κάποιο πρόσωπο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα απολύτως, ούτε καν σκέψεις, παρά τα όσα ακούγονται από διάφορους μνηστήρες.

Για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών οι διεργασίες και οι επαφές είναι συνεχείς, στο πλαίσιο κριτηρίων όλων των παραπάνω, καθώς και το Ιόνιο, με τις εκλογικές του ιδιομορφίες αλλά και τις κομματικές ισορροπίες ή μάλλον καινοτομίες και τις συγκρούσεις που αυτές απαιτούν, την καθιστούν ιδιαίτερη περιφέρεια, η οποία αποτελεί και στοίχημα για την ηγετική ομάδα της Πειραιώς.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ