today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ποινική δίωξη για κακούργημα στους 3 αλλοδαπούς

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των τριών συλληφθέντων για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στο λόφο του Φιλοπάππου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Οι κατηγορούμενοι (δύο Πακιστανοί και ένας Ιρακινός) θα απολογηθούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας.

Παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, όπου κατά πληροφορίες εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

«Οι αστυνομικοί έχουν γίνει ακίνητοι σκοποί»

«Πρέπει να αλλάξει το σχέδιο της αστυνόμευσης. Οι αστυνομικοί έχουν γίνει ακίνητοι σκοποί, δεν περιπολούν» κατήγγειλε στο μεταξύ στον ΣΚΑΙ ο Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ο κ. Πάκος τόνισε πως οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν υποστεί μπούλινγκ επειδή καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί δεν κάνουν πραγματική αστυνόμευση. Όπως είπε, δεν υπάρχει το προσωπικό που υπήρχε για τις περιπολίες γιατί φυλάνε επίσημους, πολιτικά γραφεία, συμβολαιογραφεία, ξενοδοχεία.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει πρόληψη της εγκληματικότητας, εξηγώντας ότι για την αστυνομία είναι επιχειρησιακά πιο δύσκολο να πιάνει τους κακοποιούς από την πρόληψη της εγκληματικότητας.

Ο κ. Πάκος σημείωσε δε «ότι όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από μία υπόθεση φεύγουν και οι δυνάμεις της αστυνομίας». Εξήγησε πως χρειάζεται αλλαγή σχεδίου και νοοτροπίας, δε φτάνει μόνο μία αλλαγή αρχηγού, σημειώνοντας πάντως ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ