today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Πρώτοι απόφοιτοι του προγράμματος Time Out

Οι πρώτοι 56 απόφοιτοι του προγράμματος “TIME OUT” της FIBA και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη «διπλή καριέρα» των αθλητών θα ορκιστούν την Παρασκευή, 24 Αυγούστου στα γραφεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ στη Γενεύη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το πρόβλημα της εργασιακής απασχόλησης των αθλητών/αθλητριών μετά το τέλος της αγωνιστικής καριέρας τους, έχοντας ως βασικό θέμα στην ατζέντα της τη «διπλή καριέρα» στη σύσκεψη για τον αθλητισμό στον Ταλίν τον Ιούλιο του 2017. Mάλιστα, η «διπλή καριέρα των αθλητών» είχε συμπεριληφθεί στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το 2012.

Μεταξύ αυτών που θα πάρουν το πτυχίο τους μέσα στο 2018, είναι η Κατερίνα Σωτηρίου και ο Άρης Κορωνίδης, με τον δεύτερο να εκπροσωπεί την Κύπρο. Ανάμεσα στους διάσημους πρώτους απόφοιτους του προγράμματος “Time Out” της FIBA είναι οι Μπόστιαν Νάχμπαρ (Σλοβενία), Ερμάλ Κουκό (Τουρκία), Νικίτα Μοργκούνοφ (Ρωσία), Γίρι Βελς (Τσεχία), Αν Βάουτερς (Βέλγιο), Μαρία Στεπάνοβα (Ρωσία), Σάντρο Νίτσεβιτς (Κροατία), Κίερον Ατσάρα (Μεγάλη Βρετανία), Ροκ Στίπτσεβιτς (Κροατία) και Πάβελ Πούμπρλα (Τσεχία).

Η FIBA Εurope και οι ομοσπονδίες-μέλη της, ακολουθώντας τις συστάσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διπλή σταδιοδρομία και την επανένταξη επαγγελματιών αθλητών στην αγορά εργασίας, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα TIME-OUT με στόχο την ομαλή μετάβαση των αθλητών και των αθλητριών στην εργασία. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ενσωμάτωση των αθλητών στην αγορά εργασίας, παρέχοντάς τους γνώση και συγκεκριμένες δεξιότητες.

Με αυτή τη σύμπραξη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη FIBA που αποτελείται από 8 φορείς, οι οποίοι καλύπτουν 7 χώρες, το πρότζεκτ θα συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων. Αυτοί οι φορείς θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ευκαιριών εκπαίδευσης και κατάρτισης που αφορούν αποκλειστικά σε παίκτες του μπάσκετ. Ευκαιρίες που πιθανώς θα εμφανιστούν στον τομέα των αθλητικών επιχειρήσεων και διοίκησης, του μάρκετινγκ, των Μέσων Ενημέρωσης και των Επικοινωνιών. Με αυτόν τον τρόπο, οι Εθνικές Ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι άλλοι οργανισμοί μπάσκετ θα επωφεληθούν εξίσου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία νέων ευκαιριών και μονοπατιών για τους αθλητές, οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν κοντά στο άθλημα που υπηρέτησαν επί σειρά ετών, μέσω της παροχής της κατάλληλης τεχνογνωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ