today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Πούτιν: Η επίσκεψη μου στην Αυστρία ήταν καθαρά ιδιωτική

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε με τρόπο κατηγορηματικό ότι το ταξίδι του στην Αυστρία όπου παρέστη στον γάμο της Αυστριακής υπουργού Εξωτερικών είχε καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα, αν και κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αυτής, συζήτησε για διάφορα ζητήματα, ιδιαίτερα με τον καγκελάριο της Αυστρίας και την επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

«Το ταξίδι αυτό είχε καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα» δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Φινλανδό ομόλογο του Σαούλι Νιινίστο στο Σότσι μετά το τέλος των συνομιλιών τους και προσέθεσε : «Παρά την γιορτή αυτή, μπορέσαμε να μιλήσουμε και με την υπουργό Εξωτερικών (Κάριν Κνάισλ) και με τον καγκελάριο της Αυστρίας (Σεμπάστιαν Κούρτς) , να μιλήσουμε για ζητήματα».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να ευχαριστήσει και πάλι τους νεόνυμφους Κάριν Κνάιλς και Βόλφανγκ Μάϊλινγκερ. «Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τους Αυστριακούς φίλους για την πρόσκληση. Πρέπει να πω, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ενήλικες, κατέχουν σημαντική θέση στην κοινωνία, στο κράτος, αλλά ταυτόχρονα είναι άνθρωποι πολύ ειλικρινείς, πρόσχαροι και για μια ακόμη φορά τους συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου για τον γάμο τους , στον οποίο μπόρεσα να παραστώ». Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας δεν είναι για τον ίδιο ένας «ξένος άνθρωπος». «Είναι πρώην αθλητής, του τζούντο και αυτό ενώνει» είπε χαμογελώντας ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος ως γνωστόν είναι λάτρης του Τζούντο.

Ο Πούτιν επεσήμανε επίσης ότι «η Δημοκρατίας της Αυστρίας γενικά διαδραματίζει έναν πολύ θετικό ρόλο , όχι μόνο επιδιώκοντας να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις αλλά και να αποκαταστήσει τον διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ