today-is-a-good-day
13 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες επί 10 ημέρες

Δέκα ημέρες φυλακισμένοι σε μία αποθήκη ξυλείας έξω από τη Θεσσαλονίκη, έμειναν επτά μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, “κρατούμενοι”από μία 53χρονη Ελληνίδα και ένας 16χρονος από το Μπαγκλαντές, απαιτώντας να τους δώσουν το ποσό των 2.500 ευρώ ο καθένας για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι μετανάστες πέρασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου πριν δέκα ημέρες, με τη βοήθεια των ίδιων μελών του κυκλώματος και κατέβαλαν γι’ αυτό 2.000 ευρώ ο καθένας, όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του κυκλώματος όμως τους οδήγησαν παρά τη θέλησή τους και με απειλές για τη ζωή τους και τους κλείδωσαν στην αποθήκη που βρίσκεται στον δρόμο Παλαιοκάστρου – Νεοχωρούδας.

Εκεί τους μετέφεραν πως εάν συγγενείς τους δεν κατέθεταν άμεσα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κυκλώματος το ποσό των 2.500 ευρώ για τον καθένα δεν υπήρχε περίπτωση να τους αφήσουν ελεύθερους. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε ύστερα από τηλεφώνημα – καταγγελία που έγινε στην Άμεση Δράση, πιθανόν από συγγενή των μεταναστών που ζει ήδη στην Ελλάδα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες έγινε έφοδος και βρέθηκαν οι μετανάστες, έξι από το Πακιστάν και ένας από το Μπαγκλαντές, ενώ συνελήφθησαν οι δύο που τους κρατούσαν. Διερευνάται η σχέση ιδιοκτησίας της 53χρονης Ελληνίδας με τον χώρο όπου κρατούνταν, ενώ αναζητούνται άλλα μέλη του κυκλώματος που τους οδήγησαν εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ