today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Νέος μουφτής Ξάνθης ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ

Ο ιεροδιδάσκαλος Μπιλάλ Καρά Χαλήλ με Θεολογικές σπουδές και γνώστης της Αραβικής γλώσσας, διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας Τοποτηρητής Μουφτής Ξάνθης.

Ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ είναι γνώριμος του τουρικού προξενείου μιας και το 2012, τους είχε μηνύσει για για ξεκάθαρη παρέμβαση στην Θράκη και στην ελληνική εσωτερική πολιτική έπειτα από τον διωγμό και την τρομοκράτηση ενός Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης).

Ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ κατάγεται από τον Σώστη Ροδόπης και είναι 38 ετών, σύμφωνα με τον Μαχητή της Θράκης.

Τη σχετική απόφαση υπογράφει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννης Σάββας.

Σύμφωνα με αυτήν, τοποτηρητής στη Μουφτεία Ξάνθης ορίζεται ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή ενώ Μουφτής Κομοτηνής ο Τζιχάτ Χαλήλ του Μπιλάλ.

Ο τοποτηρητής της Κομοτηνής είναι γνωστής θεολογικής επάρκειας και διδάκτωρ Θεολογίας ενώ είναι επίσης διδάσκων στο Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών που λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την είδηση επιβεβαίωσε μάλιστα και το μέλος του Πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση που σε σχετικό σχόλιό της στο Facebook ανέφερε τα παρακάτω:

«Σιδηροκέφαλοι οι νέοι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξανθης και Ροδοπης. ΗΡΘΕ ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ! Στην Ξανθη ο Μπιλαλ Καρα Χαληλ γνωστος του προξενειου …. γιατι τους ειχε μηνύσει!».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ