today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Πολυχρονίδης (video)

Παρότι βρέθηκε στο τρίτο σετ να χάνει με 5-2, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης νίκησε 6-5 τον Νοτιοκορεάτη Βον-Χο Γεόνγκ και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ατομικό BC3 στη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Λίβερπουλ. Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και Νο-1 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας BC3, με Sport Assistant την σύζυγό του, Κατερίνα Πατρώνη, έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη στον τελικό επί του Ασιάτη αντιπάλου του και πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

O Πολυχρονίδης, προκρίθηκε στον τελικό μετά τη νίκη 8-0 επί του Αυστραλού Ντάνιελ Μίκελ στα ημιτελικά. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, έχασε το πρώτο σετ με 2-0, ισοφάρισε στο δεύτερο σε 2-2, για να βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ το οποίο και τον έφερε πίσω στο σκορ με τρεις πόντους διαφορά (5-2). Με… οδηγό την εμπειρία του, ο Πολυχρονίδης, άλλαξε άρδην την εις βάρος του κατάσταση. Με εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο και τελευταίο σετ, κατέκτησε τέσσερις πόντους και εν τέλει και τη νίκη με 6-5.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο του Πολυχρονίδη, σε μεγάλη διοργάνωση, επί βρετανικού εδάφους, αφού να θυμίσουμε ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πριν από έξι χρόνια, ήταν χρυσός στα ζευγάρια BC3 (μαζί με τους Πανανό και Κορδαλή).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ