today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Αυξήθηκαν οι άνθρωποι που καταφεύγουν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής

Εμφανώς προβληματισμένος εμφανίστηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για την αύξηση των ανθρώπων που καταφεύγουν στα συσσίτια, κατά την επίσκεψή του στο κεντρικό συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής στην οδό Σοφοκλέους.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τη συνοδεία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Επισκόπου Θεσπιών Συμεών, κατά την επίσκεψή του συνομίλησε με τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για να επιβιώσουν, αφουγκράστηκε τα θέματα που τους απασχολούν και εν συνεχεία συζήτησε με τους υπεύθυνους της δομής.

Από το βήμα του ρ/σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, 89,5, δήλωσε στον Μάκη Αδαμόπουλο ότι «σήμερα, ημέρα μεγάλης εορτής της Παναγίας, επισκεφθήκαμε την εργασία της αγάπης, δηλαδή την ενίσχυση με φαγητό στους ανθρώπους που το στερούνται». Δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους τους συνεργάτες της δομής, οι οποίοι με αυταπάρνηση και προθυμία είναι πάντα παρόντες και επιτελούν σημαντικό έργο, ενώ εξέφρασε την αγωνία του, τη λύπη και τον προβληματισμό του για την αύξηση των συνανθρώπων μας που καταφθάνουν εκεί για μία μερίδα φαγητού. Υποσχέθηκε, μάλιστα, πως αυτή η προσπάθεια και το συγκεκριμένο έργο θα συνεχιστούν.

Η εν λόγω δράση που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, (Σοφοκλέους και Πειραιώς), ευαισθητοποιεί τους πολίτες και προάγει τον εθελοντισμό, αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελούσε όραμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από το 2009. Σήμερα, πλέον, περισσότεροι από 2.000 εθελοντές ανεξαρτήτως θρησκευτικής προέλευσης και εθνικότητας, συμμετέχουν με αγάπη και πνεύμα αλληλεγγύης στη δράση, η οποία συνίσταται στη δωρεάν διανομή μερίδων φαγητού καθημερινά, 365 ημέρες τον χρόνο σε άστεγους, αλλοδαπούς, τοξικομανείς, και γενικότερα απόρους ανεξαρτήτως φυλετικής ή οιασδήποτε άλλης διάκρισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ