today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

18 Παλαιστίνιοι τραυματίες από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης της Γάζας από μια νέα επιδρομή αεροσκαφών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπειτα από άλλη μια νύκτα εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πλευρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η ισραηλινή επιδρομή έπληξε τον περιβάλλοντα χώρο ενός κτιρίου που στεγάζει ένα πολιτιστικό κέντρο, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τρεις ακόμη ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην περιοχή, ενδεχομένως σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών που έπεσε στα περίχωρα της πόλης Μπερ Σεβά στο νότιο μέρος του Ισραήλ, παρά την προηγούμενη ανακοίνωση της Χαμάς και των συμμαχικών της παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας ότι θα σταματήσουν από σήμερα το μεσημέρι τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, έπειτα από άλλη μια νύκτα εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πλευρών, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, τόνισε ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ένα πολυώροφο κτίριο στην πόλη της Γάζας.

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ