today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μέχρι τις 12:00 το βράδυ ανοικτά τα καταστήματα στο Ιόνιο

Παρατείνεται το εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στα Ιόνια νησιά με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μετά και από το αίτημα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη ότι όλη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι τουριστικός προορισμός, ως εκ τούτου οι εμπορικές επιχειρήσεις σε αυτήν θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στους επισκέπτες, λόγω της αυξημένης ζήτησης, και υιοθέτησε την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας και επέκτεινε την εφαρμογή της σε όλη την επικράτεια της ΠΙΝ, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει και συνιστά την πιστή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.Η παράταση αφορά τα καταστήματα που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση και η παράταση του ενιαίου πλαισίου λειτουργίας για τα καταστήματα αυτά θα είναι από τις ώρες 21:00 έως 24:00. Η χρονική περίοδος της παράτασης του ωραρίου, ορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους, ενώ θα εφαρμόζεται στη χωρική αρμοδιότητα όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας για κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων για τις επιπλέον ώρες θα είναι χωρίς απασχόληση προσωπικού, ενώ σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό απασχοληθεί προσωπικό θα εφαρμόζεται η κείμενη εργατική νομοθεσία. Για τις Κυριακές και αργίες και για όσα καταστήματα λειτουργούν βάσει αποφάσεων του περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών, που έχουν εκδοθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 αρθρ. 16 ν. 4177/2013 και του αρθρ. 46 ν.2224/1994, θα ισχύει η παραπάνω παράταση σύμφωνα με τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ