today-is-a-good-day
19 C
Athens

Τραγωδία στην Κύπρο- “Έσβησε” 8χρονο κοριτσάκι

Ενα οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία πέθανε από σηπτικό σοκ λόγω της εμμονής της μητέρας του να το βγάλει από το νοσοκομείο όπου το είχε μεταφέρει νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο, που ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε ότι στο νοσοκομείου τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού.

Το περιστατικό συνέβη χθες την αυγή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι επεξηγήθηκε στους γονείς η σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και η ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας. Μετά παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο την αυγή της Δευτέρας, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ