today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ινδονησία: 91 οι νεκροί από τον σεισμό

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας της σεισμικής δόνησης 7 βαθμών η οποία έπληξε την Κυριακή το πολύ τουριστικό ινδονησιακό νησί Λομπόκ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, σύμφωνα με τον Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, έναν εκπρόσωπο της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, έγινε επίσης πολύ αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της ασιατικής χώρας.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι –ήρθη λίγη ώρα αργότερα– προκάλεσε πανικό, με κατοίκους να σπεύδουν να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε μεγαλύτερα υψόμετρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα του Λομπόκ, μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, στο νότιο και στο δυτικό του τμήμα.

Η Ματαράμ, η κυριότερη πόλη του νησιού, δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό καθώς πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε ο Νουγκρόχο.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε πολλές περιοχές του νησιού και οι ασθενείς απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, είπαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε μία εβδομάδα έπειτα από έναν προηγούμενο, 6,4 βαθμών, που είχε πλήξει την ίδια περιοχή, στοιχίζοντας τη ζωή σε 17 ανθρώπους στο νησί, ανατολικά του Μπαλί, όπου χθες πολλοί, ντόπιοι καθώς και τουρίστες, πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους από σπίτια, ξενοδοχεία κι εστιατόρια.

 

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ