today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα

Η Κίνα «δεν θα πρέπει να υποεκτιμά την αποφασιστικότητα» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να «προχωρήσει ακόμα πιο πέρα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, την ώρα που η Κίνα δηλώνει έτοιμη να επιβάλει δασμούς ως αντίποινα σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισεκ. δολαρίων.

«Δεν θα πρέπει να υποεκτιμούν την αποφασιστικότητα του προέδρου Τραμπ να αλλάξει τις εμπορικές πρακτικές», δήλωσε ο Κάντλοου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Λάρι Κάντλοου εκτίμησε επίσης ότι η κινεζική οικονομία «εξασθενεί», το οποίο δεν θέτει το Πεκίνο σε μία βολική θέση για να διαπραγματευθεί με την Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα δήλωσε έτοιμη να επιβάλει νέους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 60 δισεκ. δολαρίων. Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, πρόκειται για αντίποινα στην πρόσφατη απειλή του Λευκού Οίκου να αυξήσει από το 10% στο 25% τους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ