today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αλέξης Τσίπρας ο βολικότερος πρωθυπουργός …για τους Τούρκους!

Κανείς πρωθυπουργός στο παρελθόν δεν είχε τολμήσει να υποχωρήσει μπροστά στις αδιανόητες απαιτήσεις των Τούρκων στην Θράκη.

Παγίως οι Τούρκοι ζητούσαν να έχουν λόγο σχετικά με τον Μουφτή, δηλαδή τον θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων της περιοχής και παγίως οι  Έλληνες πρωθυπουργοί απέρριπταν τις απαιτήσεις τους αυτές.

Απλά γιατί οι Τούρκοι δεν δικαιούνται να έχουν καν άποψη για το δικό μας νομικό καθεστώς, εντός Ελληνικού εδάφους, για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Ακόμα και αυτόν τον κανόνα, ο κ. Τσίπρας τον παραβίασε. Ποιος ξέρει τί του έταξε ο Ερντογάν, προκειμένου να κάνει ο χατίρι του», όπως γράφει ο Τύπος στην Τουρκία.

Ο Τουρκικός Τύπος αποκαλύπτει μάλιστα, ότι ο κ. Τσίπρας όχι μόνον (τελικά) τοποθετεί στη Θράκη τους εκλεκτούς του Ερντογάν, αλλά φέρεται να του υποσχέθηκε στον ότι θα προωθήσει ρύθμιση προκειμένου να «εκλέγονται» και όχι να διορίζονται από την Ελληνική κυβέρνηση, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχωρούσε σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, γι αυτό τότε μας φαινόταν αδιανόητο να κατανοήσουμε την τοποθέτησή που έκανε ο κ. Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ όταν μιλούσε για «διαφοροποίηση της έως σήμερα πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στο θέμα του μουφτή στη Δυτική Θράκη».

Έλεγε τότε ο κ. Ερντογάν «Συζητήσαμε και το θέμα της Δυτικής Θράκης… Αν θέλει ο Θεός θα γίνει το θέμα του  εκλεγμένου Μουφτή (σ.σ. μέχρι τώρα διορίζεται), Ο Αλέξης Τσίπρας, μας λέει, ότι θα περάσουμε σε νέο σύστημα, θα καταργήσουμε τον διορισμό του Μουφτή. Ας πούμε πως στο θέμα αυτό άναψε ‘’πράσινο φως’’, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως τελείωσε η δουλειά», δήλωση η οποία λίγες μέρες μετά επιβεβαιώθηκε από τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε άρον – άρον στη Βουλή ο κ. Γαβρόγλου.

Ο κ. Τσίπρας προκειμένου να σωθεί, μετά τη Μακεδονία παραδίδει και τη Θράκη. Και το κάνει ανέντιμα και εν κρυπτώ, την ώρα που η χώρα πενθεί για τους νεκρούς συμπολίτες μας και τις ευθύνες της δικής του διακυβέρνησης που τους οδήγησαν στον Θάνατο.

Θα περίμενε κανείς από τον ευαίσθητο σε τέτοια θέματα κ. Καμμένο τουλάχιστον να μας έχει ενημερώσει ότι θα ρίξει (για εκατοστή φορά) την κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την εκχώρηση (και) της Θράκης. Φαίνεται όμως ότι η καρέκλα είναι πολυτιμότερη για τον κ. Καμμένο από την Θράκη και σε αυτή την περίπτωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λίγο πριν οδηγηθεί στο περιθώριο αφήνει πίσω της καμένη γη. Παντού. Στην οικονομία, στα Εθνικά θέματα στην κοινωνία.

Αλλά ας πιστώσουμε κάτι και στον κ. Τσίπρα:

Αποδεικνύεται ότι είναι ένας αποτελεσματικός πρωθυπουργός.

Δυστυχώς όμως, για τα συμφέροντα των άλλων…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ