today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Η Huawei δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως

Η Huawei αποτελεί, πλέον, τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η IDC για το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το επίτευγμα ήταν σε μεγάλο βαθμό εφικτό χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα πωλήσεων της ναυαρχίδας Huawei P20 Pro.

Η επίτευξη αυτού του ορόσημου ήταν δυνατή χάρη σε μία συνεχή και δυναμική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις, της τάξεως του 41%, σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο. Η εταιρεία αυξήθηκε από τις 38,4 εκατομμύρια αποστολές smartphones παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2017 στο ρεκόρ των 54,2 εκατομμυρίων μονάδων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η ανάπτυξη στην περιοχή της CEE & Nordic, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και ανήλθε στο 56% για την αντίστοιχη περίοδο.

«Αυτή η ανακοίνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Κάποιοι μπορεί να κοιτάξουν αυτά τα αποτελέσματα απλώς ως αριθμούς, για εμάς, όμως, ο ρυθμός ανάπτυξης, καθώς και η ικανότητά μας να ανεβούμε στο επόμενο σκαλί του βάθρου είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Είναι μία πολύ απτή απόδειξη της αφοσίωσης των ομάδων μας και της ικανότητάς μας να ανταποκρινόμαστε με ακρίβεια στις ανάγκες των ανθρώπων. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group CEE & Nordic, Yanmin Wang.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα προϊόντα της Huawei είναι αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης της καινοτομίας. Οι ετήσιες επενδύσεις της Huawei στην έρευνα και την ανάπτυξη ανήλθαν σε 13,8 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 17,4% σε σχέση με το 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ