today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γ.Στουρνάρας: Οι αγορές θα τιμωρήσουν οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις

Oποιοδήποτε «ολίσθημα» της κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μπορεί να διαρρήξει το εύθραυστο επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στους Financial Times, «οι αγορές περιμένουν» να δουν αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως προς την εφαρμογή επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Σημείωσε επίσης πως θα ήταν λάθος να υποθέσει κανείς ότι η συμφωνία ελάφρυνσης χρέους που συμφωνήθηκε με την Ευρωζώνη τον Ιούνιο είναι αρκετή για να καθησυχαστούν οι επενδυτές πως τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν αξιόπιστη επένδυση.
«Μόλις αποδεσμευτούμε, οι αγορές θα ακολουθήσουν μια σκληρή προσέγγιση. Θα θελήσουν να δουν πώς θα ανταπεξέλθουμε μετά τις 20 Αυγούστου», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τους FT, η προειδοποίηση του Γ. Στουρνάρα αντανακλά ανησυχίες πως οι Έλληνες πολιτικοί θα δεχθούν πιέσεις να αντιστρέψουν αμφιλεγόμενες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές που αναμένεται να διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ