today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Χαλκιδική: Αλβανοί έκλεβαν ενοικιαζόμενες κατοικίες

Την «ασφάλεια» του …ύπνου επέλεξαν δύο αλλοδαποί που έκλεβαν ενοικιαζόμενες κατοικίες τουριστών στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα σ’ αυτές.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Μουδανιών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αλβανών υπηκόων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ήδη, ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 39 ετών, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες «τρύπωναν» στις κατοικίες – «στόχους» από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα. Συνολικά άρπαξαν μετρητά ύψους 2.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Κατηγορούνται για τέσσερις κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Παλιούρι και το Πευκοχώρι.

Εξάλλου, διαπιστώθηκε ότι τον Αύγουστο του 2016, ο συνεργός του 39χρονου, δρώντας με την ίδια μεθοδολογία αφαίρεσε από εξοχική κατοικία σε περιοχή της Χαλκιδικής το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο μεταξύ, λουόμενους σε παραλίες της Καλλικράτειας Χαλκιδικής λήστευάν πέντε άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας 12χρονος, μαζί τον 31 ετών πατέρα του.

Συνολικά, αστυνομικοί εξιχνίασαν εννέα κλοπές που σημειώθηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες, με τη λεία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 4.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, ο ανήλικος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των παραπάνω προσώπων σε παρόμοιες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ