today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: Το 55% των Αμερικανών αποδοκιμάζει τη στάση Τραμπ

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πολίτες δεν επικροτούν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ζήτημα των σχέσεων της χώρας με την Ρωσία, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία και πραγματοποίησε το Reuters.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση η οποία και διεξήχθη στο περιθώριο της συνάντησης Πούτιν-Τραμπ τη Δευτέρα 16/7 στο Ελσίνκι, υποδεικνύει πως 55% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένο από την στάση του Προέδρου της χώρας αντίθετα προς ένα 37% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας, όσον αφορά την στάση Τραμπ κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Ελσίνκι, δεν επηρεάζει τα ποσοστά της δημοτικότητας του, σε γενικότερο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέπληξε ακόμα και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του, τηρώντας μια σημαντικά ήπια στάση απέναντι στο Ρώσο Πρόεδρο, για τον οποίο και προέβη σε ιδιαιτέρως κολακευτικούς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας ακόμη και τις αρχές της χώρα του για «ηλιθιότητα» όσον αφορά το ζήτημα των ισχυρισμών εμπλοκής της Ρωσίας στα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών.

Μάλιστα, μόλις χθες, σε μια προσπάθεια να… κατευνάσει τα πνέυματα, ο Ντόναλτ Τραμπ υποστήριξε ότι ήταν απερισκεψία του το να εκφραστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, συμπληρώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις αμερικανικές αρχές και το έργο τους.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ