today-is-a-good-day
17 C
Athens

Η βουλή δικαιώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις κατηγορίες περί off shore

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής στην σημερινή της συνεδρίαση δικαίωσε τον Αδωνι Γεωργιάδη όσον αφορά το θέμα κυπριακής εταιρείας που φαίνεται να μην έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του προηγούμενα χρόνια και για την οποία είχε προκληθεί θόρυβος μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας documento.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες βάζει στο αρχείο την υπόθεση αφού δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο και αφού μετά τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι όσα χρόνια ο κ. Γεωργιάδης ήταν βουλευτής δεν υπήρξε καμιά οικονομική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας και ήταν αδρανής. Μάλιστα η επιτροπή πόθεν έσχες δέχεται την εξήγηση του κ. Γεωργιάδη ότι εκ παραδρομής δεν είχε δηλωθεί το κλείσιμο της συγκεκριμένης εταιρείας στο πόθεν έσχες του.

Όταν το θέμα είχε προκύψει μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας  documento τότε ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι ο ίδιος ζήτησε από την επιτροπή πόθεν έσχες να ελέγξει το συγκεκριμένο θέμα.

«Κατόπιν δικού μου αιτήματος και αφού κατέθεσα όλα τα έγγραφα συζήτησε σήμερα η επιτροπή ελέγχου της Βουλής την υπόθεση της δήθεν off shore. Από ό,τι πληροφορούμαι ως προς το ζήτημα του αν είναι off shore δεν υπήρξε αμφιβολία από κανέναν για το ότι δεν είναι. Ζητήθηκε μόνο έλεγχος στην εφορία της Κύπρου για το αν όντως ήταν ενεργή ή αδρανής η εταιρεία.

Αν και έχω ήδη καταθέσει τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι είναι αδρανής είναι λογικό η επιτροπή να θέλει να τα παραλάβει και δια της επισήμου οδού. Όταν συμβεί και αυτό που είναι θέμα ημερών η υπόθεση αυτή θα κλείσει πανηγυρικά».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ