today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ερώτηση ΝΔ για τον ΦΠΑ στα νησιά

Nα ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με τα ισοδύναμα 28 εκατομμυρίων ευρώ για την εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά ζητούν, με ερώτησή τους στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και Οικονομικών, Ευκλείση Τσακαλώτο, 36 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτους υπογράφοντες τους κ.κ. Βασίλη Κικίλια, Γιώργο Κουμουτσάκο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι στο πρόσφατο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018, οι «θεσμοί» προκειμένου να συμφωνήσουν στην παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου, απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την κατάθεση σχετικού ισοδύναμου.

Επίσης, σημειώνουν ότι ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε, άμεσα, έγγραφο-πρόταση ισοδύναμου με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένους κωδικούς, ως ακολούθως:

Πέντε εκατ. ευρώ δαπάνες για ΝΑΤΟ, τέσσερα εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, πέντε εκατ. ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, δύο εκατ. ευρώ για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, δύο εκατ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και δέκα εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το εν λόγω έγγραφο, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει ότι η εξοικονόμηση των πιστώσεων των 28 εκατ. ευρώ από συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ, έγινε κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Οικονομικών και θα υλοποιηθεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών» τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ και καταγγέλλουν ότι «αυτό αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση του εμπαιγμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ