today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Πούτιν: Η Ρωσία “ουδέποτε αναμίχθηκε” στις αμερικανικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του “ουδέποτε αναμίχθηκε” στις αμερικανικές εκλογές. “Δείξτε μου αν υπάρχει ένα και μόνο γεγονός που υποδηλώνει ανάμιξη της Μόσχας” στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί περί ανάμιξης της Ρωσίας είναι εντελώς ανόητοι.
“Όφειλα να επαναλάβω αυτό που έχω επανειλημμένα πει: η ρωσική κυβέρνηση ουδέποτε αναμίχθηκε ούτε προτίθεται να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής διαδικασίας”, τόνισε.

“Δεν γνωρίζω τίποτε για τους 12 ρώσους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας σε βάρος των οποίων οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες”, τόνισε.

Αν η ερευνητική ομάδα υπό τον εισαγγελέα Μάλερ στείλει στη Ρωσία επίσημο αίτημα για να ανακρίνει τους υπόπτους, η Ρωσία θα το πράξει αυτό, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι σε αντάλλαγμα “εμείς θα θέλαμε να ανακρίνουμε αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους υποψιαζόμαστε για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ρωσίας. Υποψιαζόμαστε ότι αξιωματικοί των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενεπλάκησαν στη διοχέτευση 400 εκατομμυρίων δολαρίων από τον επιχειρηματία Μπράουντερ στην προεκλογική εκστρατεία της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον.

Ο Πούτιν εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και των ΗΠΑ.
Επίσης ο Πούτιν παραδέχτηκε σήμερα ότι ήθελε να δει τον Τραμπ νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ  γιατί ο υποψήφιος αυτός “μιλούσε για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ”.

“Ναι, ήθελα να κερδίσει γιατί  μιλούσε για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι μετά τις συνομιλίες του με τον Τραμπ, κι ενώ η Ρωσία είναι στο στόχαστρο έρευνας στις ΗΠΑ για υποτιθέμενη ανάμιξή της  στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ