today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

ΕΚΤ: Ξεκίνησε η διαδικασία για τον νέο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης νέου επικεφαλής για την εποπτεία των τραπεζών, καθώς η τετραετής θητεία της Γαλλίδας Ντανιέλ Νουί ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια υποψηφιότητα, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης έχουν αναφέρει ως πιθανούς υποψήφιους τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Αντρέα Ενρία, τον επόπτη της ΕΚΤ Ινιάτσιο Αντζελόνι, την υποδιοικητή της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας Σάρον Ντόνερι και τον πρώην Ολλανδό επόπτη Γιαν Σίμπραντ.

Αν και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν προσωπικά από τους ενδιαφερόμενους, καμία υποψηφιότητα δεν είναι πιθανόν να είναι επιτυχής χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της χώρας τους και μία προσπάθεια παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωζώνης.

Επιτροπή της ΕΚΤ θα καταρτίσει μία λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν και θα υποβάλει την τελική πρόταση στην Συμβούλιο της ΕΕ το Φθινόπωρο, μετά από διαβούλευση, μεταξύ άλλων, με το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ