Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική και καινοτομία στο Μέγαρο

307

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, διαδίκτυο των πραγμάτων, ενέργεια και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Singularity Greece Summit, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 & 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Νίκη Συροπούλου, ιδρύτρια του ΤedxAcademy και του Singularity Greece, παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη το περιεχόμενο και τους ομιλητές του Singularity Summit, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που θέτουν για ανάπτυξη και ευημερία.

Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASAκαι στη Silicon Valley, ο Peter Diamandis και ο RayKurzweil ίδρυσαν το Singularity University, με στόχο να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς ηγέτες σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.

Φέτος, αυτή η παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και καινοτόμων δράσεων του Singularity University, έρχεται στην Ελλάδα, με το Singularity Summit. Πρόκειται για ένα διήμερο με ομιλίες, workshops και καινοτόμες στρατηγικές. Δώδεκα παγκόσμιου βεληνεκούς ομιλητές, θα μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους, θα αναλύσουν σε βάθος τις εξελίξεις και θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας και θα τον οδηγήσουν με σταθερά βήματα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στόχος του Singularity Greece Summit, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών. Τη προσπάθεια στηρίζουν σημαντικοί οργανισμοί της χώρας, όπως η Deloitte, η Vodafone, η Alpha Bank, η Raycap και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

H Nίκη Συροπούλου, Director του Singularity Summit, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να μπει στην νέα εποχή και να αναπτύξει μια νοοτροπία καινοτομίας, ώστε να διαγράψει μια αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον». Ο Peter Diamandis, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω videolink από τη Silicon Valley, αναφέροντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυναμικό βηματισμό ώστε να ξαναμπεί στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Θα χαρώ να σας δω όλους τον Νοέμβριο στο Singularity Summit στην Αθήνα, ώστε να δημιουργήσουμε θετική επίδραση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκόσμια».

Ο Γεώργιος Νούνεσης, διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», δήλωσε: «Στον Δημόκριτο αγκαλιάζουμε κυριολεκτικά τις εκθετικές τεχνολογίες. Στα εργαστήρια μας δημιουργούμε νέα γνώση, ενώ παράλληλα οι εταιρείες στο τεχνολογικό μας πάρκο παράγουν παγκόσμιες καινοτομίες. Σ’ αυτό το δυναμικό οικοσύστημα, η συνεργασία με το SingularityUniversity Athens, φέρνει ενέργεια και έμπνευση. Πιστεύουμε ότι το Singularity Summit, με τις μοναδικές του εκδηλώσεις, θα δράσει ως καταλύτης για την προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που φέρνει το άμεσο μέλλον».

Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte είπε: «Στην Deloitte γνωρίζουμε καλά ότι η καινοτομία ξεκινάει έχοντας οραματιστεί το μέλλον και ως Platinum Global Partner του Singularity θα είμαστε μαζί για να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και την ελληνική κοινωνία να υιοθετήσουν το πνεύμα της καινοτομίας και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες των νέων τεχνολογιών».

Ο Χάρης Μπρουμίδης, CEO της Vodafone, υπογράμμισε: «Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανατρεπτικές σε κάθε τομέα της ζωής μας. Στη Vodafone, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον θετικό ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στη βελτίωση της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι σημαντικές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υποστηρίζουμε τη διοργάνωση του Singularity Summit στην Αθήνα και πιστεύουμε στο ρόλο που μπορεί να αναλάβει για την συνεργασία της επιχειρηματικής και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών με στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο».

Τέλος, ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, ανέφερε: «Η AlphaBank, με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει το Singularity Greece Summit, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική σκέψη και να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley. Η τράπεζα, ως ένας εκ των βασικών αρωγών της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επιδιώκει μέσω στοχευμένων ενεργειών, τη στήριξη της καινοτομίας. Για εμάς δεν πρόκειται απλώς για μία επιπλέον πρωτοβουλία εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά για μία συνειδητή διαδικασία προσαρμογής, μέσω συμμετοχής σε δίκτυα γνώσεων και πληροφοριών».