today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Γ.Βρούτσης: Τα κυβερνητικά ψεύδη για την αδήλωτη εργασία

“Η τελευταία έκθεση του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ (Σεπτέμβριος 2013-Δεκέμβριος 2017) -για την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας- που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας πριν από μερικές μέρες, εκθέτει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του.
Την ώρα που προσπαθούν να πείσουν τους πάντες -επιστρατεύοντας συνειδητά ψέματα και αλλοιώνοντας την αλήθεια- ότι “μάχονται” κατά της αδήλωτης εργασίας, έρχονται τα τελευταία στοιχεία του ΑΡΤΕΜΙΣ –που το ίδιο το υπουργείο εκδίδει- και τους διαψεύδουν.
Υπενθυμίζεται, ότι δημιουργήσαμε το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ το 2013, με σκοπό αφενός την παρακολούθηση και τη συστηματική καταγραφή κατεξοχήν –σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας- της αδήλωτης εργασίας σε μηνιαία βάση και αφετέρου την ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών για την καταπολέμησή της (στοχευμένοι έλεγχοι, πρόστιμα, μείωση εισφορών).
Τα στοιχεία του ΑΡΤΕΜΙΣ επιβεβαιώνουν την αδράνεια και την απουσία πολιτικών, ώστε να καταπολεμηθεί ακόμη περισσότερο η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας.
Ταυτόχρονα, όμως, διαψεύδουν όλα όσα με τόσο μεγάλη “θέρμη” υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, καθώς οι όποιες προσπάθειες έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια έφεραν πενιχρά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2013 η αδήλωτη εργασία ήταν ήδη στο 40,47%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 υποχώρησε στο 13,82%! Δηλαδή, μέσα σε μόλις δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων και με στοχευμένες πολιτικές, επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση της κατά 26,65%!!!
Έκτοτε, στα επόμενα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε μόλις κατά 2,17%!
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και όσο και αν δεν αρέσει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να την παραχαράξει!”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ