today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

“Βόμβα” Γ.Χαν για αλλαγή συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας

Αδιανόητες δηλώσεις που μέχρι στιγμής έμειναν αναπάντητες

Περίεργη δήλωση του Επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν σε συνέδριο στο Chatam House παρουσία και του υπουργού εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο Γιοχάνες Χαν σε αποστροφή του λόγου του μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ανάλογες με αυτή των Πρεσπών αναφέρθηκε σε αλλαγή των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας.

“Νομίζω την είδαμε (την ηγεσία) στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, επίσης αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες. Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη”.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ έγινε παρουσία του Επιτρόπου Χαν στις Πρέσπες, όπως κι ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες στο Λονδίνο με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ