today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Υπ.Εξ. Αυστρίας: Εκτός Ε.Ε. οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων

Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους πρόσφυγες να υποβάλουν αιτήσεις για την παροχή ασύλου μέσα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, εξηγώντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται εκτός ΕΕ.

Αυτή η πολιτική είναι αναγκαία, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ώστε να τερματιστεί η απάνθρωπη επιχείρηση των διακινητών ανθρώπων, πρόσθεσε ο Κικλ που ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα FPO, λίγο πριν τη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών στο Ίνσμπρουκ την Πέμπτη.

«Για τον λόγο αυτό η λογική απάντηση είναι ότι οι αιτήσεις για την παροχή ασύλου θα πρέπει να μπορούν να υποβάλλονται μόνο εκτός ΕΕ», τόνισε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1.

Παράλληλα ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι οι αιτήσεις ασύλου δεν θα πρέπει να υποβάλλονται ούτε καν στα κέντρα μεταναστών που σκοπεύει να δημιουργήσει η ΕΕ σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική.

Ο Κικλ πρότεινε οι πρόσφυγες που ζητούν προστασία σε κάποια χώρα της ΕΕ να υποβάλουν το αίτημά τους μέσα ή κοντά στις περιοχές όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ή οι διάφορες κρίσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς αυτό μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά.

«Υπάρχουν πολλά μοντέλα που μπορούμε να σκεφτούμε», περιορίστηκε να πει ο Κικλ.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ