today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η κυβερνοασφάλεια, η άδεια πατρότητας και η σεξουαλική παρενόχληση

Οι επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφασίζουν  αυτή την εβδομάδα  στις Βρυξέλλες θέματα που αφορούν τους χρήστες του διαδικτύου, τους καταναλωτές, τους νέους μπαμπάδες και την προστασία των γυναικών από την σεξουαλική παρενόχληση.
Η επιτροπή Απασχόλησης ψηφίζει την Τετάρτη το απόγευμα να δίνεται 10ήμερη αμειβόμενη άδεια σε πατέρες, μετά τη γέννηση του παιδιού τους, καθώς και το δικαίωμα ευέλικτης εργασίας για τους γονείς.

Καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης
Η επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων,  ψηφίζει την Τρίτη νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο, στους δημόσιους χώρους και την πολιτική ζωή και αποσαφηνίζει τους όρους και τους ορισμούς των διαφόρων τύπων βίας με βάση το φύλο.

Διαφορετική ποιότητα στα προϊόντα
Προϊόντα που διαφημίζονται και πωλούνται με το ίδιο εμπορικό σήμα και συσκευασία σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ έχουν πολλές φορές σημαντικές διαφορές στην ποιότητα. Η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς, ψηφίζει το πρωί της Πέμπτης προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Η επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, ψηφίζει την Τρίτη για την εισαγωγή συστήματος πιστοποίησης του διαδικτύου για λογισμικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, όπως οι έξυπνες λευκές συσκευές (πλυντήρια, στεγνωτήρια, ψυγεία), καθώς και την ενίσχυση του ρόλου του οργανισμού της ΕΕ στον τομέα του κυβερνοχώρου: Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών (Enisa).

Ενιαία ψηφιακή πύλη
Την Πέμπτη, η επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς, ψηφίζει τη συμφωνία για την ενιαία ψηφιακή πύλη. Στόχος, να παρέχει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω διαδικτύου και να τους επιτρέπει, για παράδειγμα, να ζητούν δάνεια σπουδών, να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, να εγγράφουν το αυτοκίνητο τους, να ζητούν πιστοποιητικό διαμονής κλπ. Μια προσωρινή συμφωνία επιτεύχθηκε με το Συμβούλιο στις 24 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ