today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Η βάπτιση του πρίγκιπα Λούι (φωτογραφίες και video)

Ο πρίγκιπας Λούι, το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ και πέμπτος στην σειρά για το βρετανικό θρόνο, βαπτίζεται σήμερα σε οικογενειακό κύκλο παρουσία στενών φίλων στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

Η οικογένεια έχει φθάσει με τον Τζορτζ (4 ετών) και την Σάρλοτ (3 ετών) να κλέβουν και πάλι την παράσταση. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερυ ήταν εκεί για να καλωσορίσει το ζευγάρι, με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ στα λευκά με φόρεμα Alexander McQueen και ένα καπέλο της Jane Taylor.

Family portrait ? #princelouis christening

A post shared by The Catwalk Italia – TCI (@thecatwalkitalia) on

 

Η προγιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν θα παραστεί, ούτε ο προπάππους του, ο 97χρονος Φίλιππος, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Σύμφωνα με βασιλική πηγή, είχε συμφωνηθεί ότι η 92χρονη μονάρχης δεν θα παρίστατο στη μικρή οικογενειακή εκδήλωση και η απουσία της δεν οφείλεται σε λόγους υγείας.

Η Ελισάβετ Β’ δεν παρέστη σε λειτουργία τον περασμένο μήνα γιατί αισθανόταν “αδιαθεσία”, ωστόσο έκτοτε πραγματοποίησε σειρά επίσημων υποχρεώσεων.

Η μονάρχης αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Λονδίνο ενόψει ενός σφιχτού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή στον πύργο του Ουίνδσορ.

Οι παππούδες του μικρού και από τους δύο γονείς θα παραστούν – ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα, οι γονείς της Κέιτ. Το παρών θα δώσουν επίσης ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ και βέβαια οι έξι νονοί του Λούι που είναι στενοί φίλοι και συγγενείς των γονιών του. Ανάμεσά τους η ξαδέλφη της Κέιτ, η Λούσι Μίντλετον, ο Νίκολας βαν Κούτσεμ, του οποίου η κόρη ήταν παρανυφάκι στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, ο Γκάι Πέλι, παιδικός φίλος του Ουίλιαμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ