today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Πρότυπο η Ελλάδα για τη “νέα διαδικασία” επανεισδοχής προσφύγων

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού ntv με τίτλο «Von der Leyen για τον συμβιβασμό για το άσυλο: ‘Βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού’», αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η Χριστιανική Ένωση CDUCSU λίγο έλειψε να διαλυθεί εξαιτίας του μεταναστευτικού, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στα ΜΜΕ του ομίλου Funke η ομοσπονδιακή ΥΠΑΜ Ursula von der Leyen. Η συμβιβαστική λύση που βρέθηκε τελικά προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύναψη συμφωνιών με τις αρμόδιες χώρες της ΕΕ για την επαναπροώθηση προσφύγων.

Η γερμανίδα ΥΠΑΜ επεσήμανε ότι η «Άνκελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεχόφερ ως επαγγελματίες πολιτικοί ξέρουν, ακόμα κι όταν διαφωνούν, να βρίσκουν μια κοινή λύση επί της ουσίας» και δήλωσε πεπεισμένη ότι τα άλλα κράτη της ΕΕ θα δείξουν πρόθυμα να επανυποδεχθούν τους πρόσφυγες που είχαν καταγραφεί αρχικά στις δικές τους χώρες. Για τη νέα «διαδικασία διέλευσης» (Transitverfahren) θα αποτελέσει πρότυπο η Ελλάδα, δήλωσε η von der Leyen: «Με τους Έλληνες θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα».

Αλλά και η Ιταλία ενδιαφέρεται να δράσει ευρωπαϊκά. «Γιατί οι Ιταλοί θέλουν σε αντάλλαγμα να βοηθηθούν και αυτοί», τόνισε η ΥΠΑΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ