today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Επίθεση της Ρωσίας σε βρετανικό έδαφος ο θάνατος από Νόβιτσοκ

Η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον, συνδέοντας ευθέως τη Μόσχα με τη δηλητηρίαση μιας 44χρονης γυναίκας με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γουίλιαμσον απαντούσε σε ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί μετά τον θάνατο της Ντον Στέρτζες την Κυριακή.

“Η απλή πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία διέπραξε μια επίθεση σε βρετανικό έδαφος που οδήγησε στο θάνατο μιας Βρετανίδας. Πρόκειται για κάτι για το οποίο πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θα ενωθεί μαζί μας για να το καταδικάσει”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η Στέρτζες άγγιξε κάποιο αντικείμενο που είχε μολυνθεί με Νόβιτσοκ, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκαν, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια. Το Λονδίνο επιρρίπτει στη Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση στους Σκριπάλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει αν το Νόβιτσοκ από το οποίο δηλητηριάστηκε η Στέρτζες και ένας 45χρονος φίλος της προερχόταν από την ίδια παρτίδα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ