today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Αυτοκτονία 15χρονου: Στα social οι απαντήσεις;

Στα χέρια του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται η υπόθεση της αυτοκτονίας του 15χρονου στην Αργυρούπολη, ο οποίος την Κυριακή τα ξημερώματα βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού, του λίγο αφότου είχε επιστρέψει από πάρτι.
Οι άνδρες της Ασφάλειας αναμένεται να εξετάσουν τους λογαριασμούς του αυτόχειρα στα social media, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 15χρονος.
Τα αναπάντητα ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν είναι πολλά, τόσο για τους λόγους που οδήγησαν το παιδί στο απονενοημένο διάβημα, όσο και για τα σημειώματα που είχε γράψει και στα οποία ανέφερε ότι ήταν θύμα bullying, κατονομάζοντας 6 συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.
Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις Αρχές δείχνουν άγνοια, καθώς, όπως φέρεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 15χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένεια του 15χρονου είναι δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχει υποστεί.
Στο σπίτι του μαθητή δεν βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα, αλλά πολλά, στα οποία ο 15χρονος περιέγραφε το bullying που δεχόταν στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.
Στο τελευταίο, μάλιστα, κατονόμασε έξι από τους συμμαθητές τους ως ηθικούς αυτουργούς, γράφοντας: «Αυτοί οι έξι με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».
Το iefimerida βρέθηκε στη γειτονιά του άτυχου 15χρονου, με τους κατοίκους να φαίνεται πως κρατούν τα στόματα κλειστά για το τι συνέβαινε με τον νεαρό μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ όσοι μένουν γύρω από το σχολείο όπου φοιτούσε ο ανήλικος λένε στο iefimerida.gr ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.

Τι έγραφε το σημείωμα

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου», έγραψε σε ένα σημείωμα ο 15χρονος, κατονομάζοντας τους έξι συμμαθητές του. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα στο τέλος: «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ