today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Περίεργες “δημοσκοπήσεις” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίζουν τον Καμμένο

“Δημοσκόπηση” μια νέας και άγνωστης μέχρι τώρα εταιρείας, παρουσιάζει το Documento την Κυριακή.

Η έρευνα διεξάγεται από την εταιρεία VoxPop Analysis, η οποία γράφτηκε πρόσφατα στο μητρώο δημοσκοπήσεων του ΕΣΡ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ανήκει στην ΕΣΟΜΑΡ, που θα διασφάλιζε μια μίνιμουν δέσμευσή της σε κανόνες και μεθοδολογίες.

Η πολιτική αξία της δημοσκόπησης αυτής, δεν είναι η αδιαμφισβήτη (ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ) διαφορά των 5 μονάδων μεταξύ Ν.Δ. και της κυβερνητικής παράταξης, αλλά κυρίως το γεγονός ότι παρουσιάζει τους ΑΝΕΛ, ως πολιτικά νεκρούς, να κινούνται στο όριο το 1%.

Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι με τη “δημοσκόπηση” αυτή και τη δημοσιοποίησή της στη φιλική προς την κυβέρνηση εφημερίδα Documento, το Μαξίμου θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον συγκυβερνήτη του, τόνίζοντάς του ότι ακόμα και για πρώτη φορά στη ζωή του τιμήσει τον λόγο του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω του Μακεδονικού, η πολιτική τύχη του είναι προδεδιαγραμμένη.

Ως εκ τούτου η “δημοσκόπηση” εκλαμβάνεται ως πίεση στον κ. Καμμένο προκειμένου να σταματήσει να απειλεί με αποχώρηση για το Μακεδονικό.

Σε ό,τι αφορά την εταιρία το ενδιαφέρον είναι ότι διαχειριστής και μοναδικος μέτοχος είναι ο Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο το 2015, συνεργάτης της γνωστής από το παρελθόν CommonView και πρώην φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με τον οποίο έχουν γράψει μαζί κείμενα παρεμβάσεων.

 

Η σύσταση της εταιρείας έγινε μόλις πριν ενάμιση μήνα και είναι μονομετοχική ΙΚΕ με μετοχικό κεφάλαιο 100 ευρώ:

 

 

 

O κ. Γιάννης Σκλίας, διαχειριστής της εταιρίας, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υποψήφιος Βουλευτής του τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ