today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Επιταχύνθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούνιο

Επιταχύνθηκε τον Ιούνιο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, αν και η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016, σύμφωνα με σημερινή έρευνα.

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, αυξήθηκε στις 54,9 μονάδες από τις 54,1 του Μαΐου, άνετα πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Η αρχική εκτίμηση ήταν 54,8 μονάδες.

Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, που αποτυπώνει την αισιοδοξία των επιχειρήσεων, υποχώρησε στις 63,4 από τις 63,7 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο PMI για την μεταποίηση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, υποχώρησε σε χαμηλό 18 μηνών, σημειώνοντας πτώση για έκτο συνεχή μήνα εν μέσω ανησυχιών για τα εμπόδια στο εμπόριο και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών επηρεάστηκαν, ωστόσο, λιγότερο από τους φόβους για εμπορικό πόλεμο. O PMI για τον τομέα των υπηρεσιών σημείωσε άλμα σε υψηλό τεσσάρων μηνών στις 55,2 από τις 53,8 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ