today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Είστε αδίστακτος και χυδαίος ψεύτης κ. Τσίπρα

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Κ.Μητσοτπάκης

«Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο», είπε σε πολύ έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος ρεπορτάζ της Εφημερίδας Συντακτών, περί συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ; Είστε σοβαρός; Είναι τόσο έγκριτοι που δεν γνωρίζουν ότι δεν συναντήθηκα ούτε με τον Ζεεχόφερ ούτε με την Μέρκελ. Είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, με Ψ κεφαλαίο»! είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:
«Είστε διπλός ψεύτης όταν μιλώντας για το μεταναστευτικό με ταυτίζετε με τον Όρμπαν. Σε κάθε σύνοδο έχω συγκρουστεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Ψεύτης, ψεύτης ψεύτης αυτό θα σας συνοδεύει! Ντροπή σας!».
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με μεγάλη ένταση στον πρωθυπουργό, κοιτάζοντάς τον και λέγοντάς του: «Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος με πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και είστε πίσω από το χυδαίο παρακράτος, εσείς τα συντονίζετε όλα, είστε πίσω από τις αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και του κ. Ματζουράνη. Ο μεγαλύτερος ψεύτης και ο πιο χυδαίος».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την σημαδιακή, όπως την χαρακτήρισε, σημερινή ημέρα, επέτειο του Δημοψηφίσματος: «Τότε που φέρατε την χώρα στα πρόθυρα του διχασμού και της χρεοκοπίας», είπε και συνέχισε: «Συνήθως χάνετε την ψυχραιμία σας στην δευτερολογία. Βγάλατε έναν ακατανόητο εκνευρισμό και μας δώσατε μια πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει στην προεκλογική περίοδο. Αν βγείτε και κάνετε μια βόλτα αν μπορείτε να το κάνετε γιατί στην Θεσσαλονίκη μέχρι το αεροδρόμιο πήγατε, αν ρωτήσετε ποιος είναι ο πολιτικός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας μια λέξη θα πει: Αλέξης Τσίπρας».
Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις πολιτών εναντίον κυβερνητικών στελεχών για την συμφωνία των Πρεσπών, Ο πρόεδρος της ΝΔ του υπενθύμισε ένα tweet του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τις μέρες του δημοψηφίσματος. «Το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες». «Ποιοι είναι αγρίμια και ποιοι κότες, το συμπέρασμα θα βγάλει ο ελληνικός λαός» επεσήμανε.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός περί ακροδεξιάς στροφής:
«Φωνάζατε μαζί με τους ακροδεξιούς στις πλατείες για προδότης και κρεμάλες. Τι διαφορά έχει το tweet του Πολάκη με αυτά που λέει η ΧΑ; Συγκυβερνάτε εδώ και 3,5 χρόνια με τον Καμμένο που τον αποκαλούν ακροδεξιό οι ίδιοι σας οι βουλευτές».
«Κάνετε τα πάντα για να δημιουργηθεί έναν νέο κόμμα ακροδεξιό μπας και κόψει ψήφους στη ΝΔ. Παριστάνετε ότι μάχεστε την ακροδεξιά την ώρα που έχετε ποντάρει πάνω της τα ρέστα σας για την πολιτική σας επιβίωση αλλά τελικά στο λάκκο που σκάβατε, πέσατε εσείς» είπε και πρόσθεσε: «Είστε ο μεγαλύτερος ευεργέτης της ακροδεξιάς»
.
Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, χωρίς να την κατονομάσει, στην σύζυγο του πρωθυπουργού και στις δηλώσεις που είχε κάνει ότι στην «επέτειο» του δημοψηφίσματος κλαίει, λέγοντας: «Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας –μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το «όχι» έγινε «ναι», αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος.Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε «go back» κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής» είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Λέγατε θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας επίσης στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα για σχέσεις του με επιχειρηματίες και διαπλοκή, μίλησε με ονόματα: «Εσείς δεν έχετε συναντηθεί με επιχειρηματίες; Με το Μαρινάκη, το Λαυρεντιάδη, το Μελισσανίδη, το Μπόμπολα, τον Καλογρίτσα; Με το δικηγόρο των off shore, τι δουλειά είχε ο Παππάς; Η εποχή που παριστάνετε το έντιμο παλικάρι που βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα της διαπλοκής έχει παρέλθει» είπε και ανεβάζοντας εκ νέου τους τόνους πρόσθεσε:
«Είστε αδίστακτος και βαθιά διαπλεκόμενος πολιτικός. Και ανακαλύψατε τη διαπλοκή πολύ νωρίτερα και με πιο ισχυρούς δεσμούς από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είστε πίσω από το παρακράτος που στοχεύει με στημένα δημοσιεύματα εμένα και την οικογένεια μου. Έχετε χτίσει παρακράτος διαπλοκής και τολμάτε να μιλήσετε για μένα».
Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να βάλει στο στόχαστρό του και τον Πάνο Καμμένο, για τον οποίο παρατήρησε ότι δεν είναι στα υπουργικά έδρανα δίπλα στον πρωθυπουργό όπως συνηθίζει, χαρακτηρίζοντας «σαχλαμάρες» τα όσα έχει πει για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία για το Σκοπιανό. με αφορμή τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό: «Ενας φυσιολογικός πρωθυπουργός, θα σας είχε απολύσει. Αλήθεια τι θα κάνετε στο ΝΑΤΟ, θα πάτε μαζί, θα καθίσετε μαζί;».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε τροπολογία για να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων. «Εμείς την ψηφίζουμε γιατί είμαστε ενάντια στο κόψιμο τους. Τις καταψηφίσαμε, όταν εσείς τις ψηφίζατε. Ελάτε να την ψηφίσουμε μαζί. Τώρα. Για να δούμε επιτέλους ποιος λέει αλήθεια και ποιος είναι υποκριτής», είπε.
Στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε, για μία ακόμη φορά, εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Χάνατε 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ίδιο προσωπικά από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντάς του ότι είχε τάξει 13η σύνταξη και τελικώς προχώρησε σε περικοπές. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να «ξεψηφίσει» τις περικοπές των συντάξεων και σημείωσε πως η ΝΔ θα ταχθεί στο πλευρό του.

Διέψευσε μάλιστα κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ που τον θέλει να ζητάει περικοπές συντάξεων από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σόλτς και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο Σόλτς επικοινωνεί με την ΕΦΣΥΝ. Έγινε ένα θαύμα, τα έγραψε ο Καρτερός» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Μαξίμου για στημένη ιστορία.

Εξάλλου, στο θέμα της οικονομίας και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί το ΔΝΤ δεχόταν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, τονίζοντας ότι η υπερφορολόγηση και ο αφανισμός της μεσαίας τάξης που ακολούθησε τα επόμενα 3,5 χρόνια βούλιαξε την οικονομία.

Πρόσθεσε δε ότι αν η Ελλάδα συνέχιζε στο δρόμο της ανάπτυξης το ΑΕΠ της θα ήταν σήμερα στα 247 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχει πέσει στα 183 δισ.

«Χάνατε 34 δισεκατομμύρια ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο»

Χαρακτήρισε μάλιστα καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, σχολιάζοντας ωστόσο ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αυτοί που προϋποθέτουν μία πιο τολμηρή παρέμβαση στο χρέος και κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι παρέλαβε ιδιωτικό χρέος ύψους 85,3 δισ. και το εκτόξευσε στα 131 δισ.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οδήγησε σε μία τρίτη, ανούσια ανακεφαλαιοποίηση η οποία προκάλεσε πτώση της αξίας των μετοχών των τραπεζών στο ΤΧΣ.

«Ζημιώσατε την περιουσία του ελληνικού λαού κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ και χορεύατε στο Σύνταγμα παρέα με τους χρυσαυγίτες» δήλωσε σχετικά.

Εξάλλου, κάνοντας λόγο για το σκοπιανό, ρώτησε ευθέως τον κ. Τσίπρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγνωρίσει από το 2008 τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας για να λάβει καταφατική απάντηση, προσθέτοντας ότι με τη συμφωνία αναγνωρίζεται μακεδονική εθνότητα:

«Στη συμφωνία αναγράφεται ο όρος nationality που είναι η εθνικότητα. Citizenship είναι η ιθαγένεια, μάθετε και λίγα αγγλικά» είπε και συνέχισε: «Ρωτήστε τον κ. Ζάεφ που έχει στηρίξει όλη του την καμπάνια στο ότι πήρε από την Ελλάδα αυτό που τόσα χρόνια επεδίωκαν τα Σκόπια».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι με τη συμφωνία δεν φρόντισε να προστατέψει τις ελληνικές εταιρείες που φέρουν στην επωνυμία τους το όνομα «μακεδονικός»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ