today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Ν. Κοτζιά μη διαμαρτύρεσαι, αφού η συμφωνία είναι “καλή”!

Αναφορικά με τη δήλωση του Ζ. Ζάεφ περί “μακεδονικού” στρατού, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών επισήμαναν ότι η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της θέσεως σε ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών, ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και τούτο διότι, όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση “στρατός της Βόρειας Μακεδονίας”.

Μάλλον για γέλια είναι η διαρροή του υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών προφανώς του ίδιου του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος δεν θα μπορούσε, αν και λογικά θα το ήθελε, να μην απαντήσει σε όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Για κάποιον λόγο που γνωρίζει μόνο ο ίδιος, «προσπέρασε» τις θεμιτές ανησυχίες και ενστάσεις πολλών και έγκυρων αναλυτών και συνομολόγησε τη γνωστή πλέον «καλή συμφωνία». Τώρα βλέπει στην πράξη πως «δουλεύει» η συμφωνία και θα δει κι άλλα προσεχώς.

Όμως εκεί που θα… σοκαριστεί είναι με το τι θα επικρατήσει τελικά σε αυτό το κατά τα άλλα φλέγον θέμα για την Ελλάδα το οποίο το υποβάθμισε σε ήσσονος σημασίας που όλοι οι προηγούμενοι… δεν είχαν όραμα και δεν το έλυναν.

Κάποτε θα γραφτούν από την Ιστορία οι ελληνικές αφέλειες, αλλά δεν θα είμαστε στα πέριξ για να τα διαβάσουμε, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας που θα υφίστανται τις επιπτώσεις. Μερικές φορές είναι εθνικά καταστροφικό το να σε πιάνει πρεμούρα – λόγω χαρακτήρα ενδεχομένως ή άλλων δεδομένων που αγνοούμε.

Κι όλα αυτά αντί να αξιοποιήσουμε μια κατά τα άλλα ευνοϊκή διπλωματικά συγκυρία για να πετύχουμε μια καλή συμφωνία για τη χώρα. Αν δεν έρθει αυτή για άλλους θα ερχόταν πιο κοντά το τέλος, όχι για εμάς.

Το να πηγαίνεις πιο πίσω από όσο σου έχουν ζητήσει, καθώς υποτίθεται είχαν μπει «κόκκινες γραμμές» είναι γελοίο. Ακόμα πιο γελοίο είναι όμως η Ελλάδα να γίνεται έρμαιο των πεποιθήσεων του εκάστοτε υπουργού, καθώς δεν υπάρχει καμία συνέχεια και συνέπεια στην πολιτική της.

 

ΠΗΓΗ: DEFENCEPOINT.GR

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ