today-is-a-good-day
13 C
Athens

Πολιτική κίνηση Αντώναρου: επικαλείται τον Καραμανλή ενώ “φλερτάρει” με τον Μπαρμπαρούση

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνηση της Κατερίνας Παπακώστα (συνοδοιπόρου και υπαρχηγού του Ευ. Αντώναρου) να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανεξαρτήτων Βουλευτών.

Και αυτό γιατί με την επιστολή της εμφανίστηκε ως επικεφαλής ομάδας βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται ο κατηγορούμενος για κατάλυση πολιτεύματος Ηλ. Μπαρμπαρούσης και οι κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Ν.Μίχος και Δ.Κουκούτσης.

Αποτέλεσμα ήταν η απόπειρα αυτή να αποδοκιμαστεί γι αυτούς τους λόγους από τον Χάρη Θεοχάρη (έναν από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές) καθώς και από δεκάδες πολιτικά στελέχη της κεντροδεξιάς που δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή θα επιχειρούσε να συνασπιστεί με τους κ.κ. Μίχο και Μπαρμπαρούση, προκειμένου να εξασφαλίσει ελάχιστα προνόμια για την πολιτική του κίνηση.

Από το γραφείο του  προέδρου της Βουλής διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος αλλά οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές,  όπως προβλέπει ο κανονισμός. Το άρθρο 15 παράγραφος 1 του κανονισμού αναφέρει ότι «ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για τη συγκρότηση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται σε 10».

Να σημειωθεί ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έφθασαν πλέον τους 10 και τηρούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει αν όλοι συναινούν να παραδώσουν σχετικό αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής με τις υπογραφές τους, καθώς το άρθρο 16 παράγραφος 3 ορίζει ότι:

«Οι βουλευτές που επιθυμούν να ιδρύσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποβάλλουν στον Πρόεδρο της Βουλής σχετική δήλωση, που περιέχει τον τίτλο του Κόμματος και τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Η δήλωση αυτή υπογράφεται από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανακοινώνεται στη Βουλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ