today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι χαμηλές πτήσεις της Airtickets

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει η δραστηριότητα της εταιρίας Airtickets, που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτύου υλοποιώντας ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.

Σε ανακοίνωση τους, η εταιρία Τripsτa και η Airtickets τονίζει, ότι προχωρούν σε ριζική αναδιάρθρωση των λειτουργιών τους αλλά και αναστολή της έκδοσης εισιτηρίων, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το μέλλον τους στο χώρο του On Line Βοοκιng αλλά και της συνέχισης της δράσης τους στο τουριστικό επιχειρείν. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όπως γίνεται γνωστό από την ανακοίνωση, μέλημα των εταιρειών υπήρξε, όπως λένε, η πλήρης εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους τους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους, προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Παράλληλα, τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ, πάντα σύμφωνα με την εταιρία.

Την ίδια στιγμή, σε ανάρτηση της η Airtickets στα κοινωνικά της δίκτυα, ενημερώνει την πελατειακή της βάση, ότι για σήμερα τα γραφεία της θα συνεχίσουν να είναι κλειστά και πλέον το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της θα βρίσκεται από αύριο στον τρίτο όροφο της Καραγιώργη Σερβίας 4 στο Σύνταγμα. Στο μεταξύ επισημαίνεται από την εταιρία,  ότι οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Η εταιρία στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, που όπως τονίζουν, αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα. Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των εταιριών. Τέλος στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι Tripsta και η airtickets ® , θα στραφούν στη δικαιοσύνη.

Μιλώντας με φορείς του κλάδου, γίνεται σαφές ότι η παρούσα εξέλιξη δεν επηρρεάζει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, αφού η δράση των εν λόγω εταιριών δεν αφορούσε τον εισερχόμενο τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ