today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Πανηγυρίζουν για την αθώωση της Ηριάννας

Ανακοινώσεις από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή για συμμετοχή στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «αδικία» την πρωτοβάθμια καταδίκη τους.

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, ενώ βρισκόταν στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε: «Πρόκειται για μια απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Την αθωωτική απόφαση του εφετείου χαιρέτισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος της εκπροσώπου του Ράνιας Σβίγκου, η οποία μάλιστα έκανε λόγο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Δικαιοσύνη.

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης κ αποτελεί μια νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μια δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια», έγραψε στο Twitter η κ. Σβίγκου.

Πρωτόδικα οι δύο υπόδικοι είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ