today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

“Γαλάζιες” γκρίνιες για τους… χαριεντισμούς με τους τέως ΑΝΕΛ

Οι τελευταίες εξελίξεις στους ΑΝΕΛ, με τα σημεία διάλυσης και αποσύνθεσης που δείχνουν, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ηγεσίας να πείσει για το αντίθετο, μπορεί να προκαλούν τριγμούς και αγωνία στην συγκυβέρνηση, προκαλούν όμως και γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία.
Όποιος μιλάει με αυτό που λέμε «βάση του κόμματος» και δυστυχώς δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν στην Πειραιώς, καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια μουρμούρα που δεν θέλει πολύ να γίνει αγανάκτηση, η οποία προκλήθηκε από δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που σχεδόν «ηρωοποίησαν» τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που διαφοροποιήθηκαν, ενώ κάποιοι, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, σχεδόν τους καλωσόρισαν στις τάξεις της Παράταξης.
Αυτό είναι που συζητείται έντονα στις «γαλάζιες» παρέες σε καφενεία, σπίτια και φυσικά στις τοπικές οργανώσεις. Είναι δεδομένο πως, όσο κι αν ικανοποιεί τον κομματικό εγωισμό τους ή το παραταξιακό συμφέρον η αρρυθμία που προκαλείται στην κυβέρνηση από την εικόνα διάλυσης των ΑΝΕΛ, οι «γαλάζιοι», για πάρα πολλούς λόγους, δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να δεχθούν ή μάλλον να ανεχθούν τους εναγκαλισμούς, πόσω δε μάλλον το… σπίτωμα όσων εγκαταλείπουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Γι΄αυτό και έχουν φροντίσει να στείλουν, με διάφορους τρόπους, τα μηνύματά τους στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Το ζήτημα, όπως λένε, δεν είναι μόνο τα μηνύματα αυτά να φτάσουν όπως τα… εξέπεμψαν αλλά και να ληφθούν υπ΄όψιν με τον ίδιο τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ