today-is-a-good-day
19 C
Athens

“Περιθωριακή ακροδεξιά ομάδα” ο Ρουβίκωνας;

Σε σημερινή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι “Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες”.

Σήμερα το πρωί καταγγέλθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ K. Kατσίκη, ότι άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του. Για την εισβολή αυτή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει για απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος. Για την ίδια εισβολή ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για “ακροδεξιές” και “φασιστικές” ομάδες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίθεση έγινε επειδή ο κ. Κατσίκης δήλωσε πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν με δημόσιες δηλώσεις ή συνεντεύξεις τους και στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Βεβαίως, όπως έγινε γνωστό αργότερα, η απόπειρα τελικά εισβολής σήμερα στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη έγινε από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, όπως η ίδια εξήγησε σε ανακοίνωσή της.

Η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου ξεχωρίζει καθώς έρχεται μετά την αποκάλυψη του Ρουβίκωνα. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν ο Ρουβίκωνας θεωρείται από τον κ. Τζανακόπουλο “ακροδεξιά περιθωριακή ομάδα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ